...

info@metcadeau.nl

Tijdschrift met cadeau

wat is krimpfolie

Voor Mama’s. Knutselen met krimpie dinkie – stap voor stap

Voor Mama’s. Knutselen met krimpie dinkie – stap voor stap

 

Krimpie dinkie is geweldig knutselmateriaal voor kinderen. Het blijft elke keer weer een magisch moment als de krimpfolie uit de oven komt en de folie flink gekrompen is. We leggen hieronder stap voor stap uit hoe je het beste kan knutselen met krimpie dinkie.

Stap 1 Tekenen en kleuren


Je hebt krimpfolie vellen bijna in alle kleuren van de regenboog 🌈. Soms hebben ze aan beide zijden een gladde kant maar je hebt ze ook met een matte kant én een gladde kant. Op de gladde kant kun je alleen maar tekenen en kleuren met speciale krimpie dinkie stiften of permanent markers. Als je tekent met gewone stiften dan kun je dit, nadat het in de oven is geweest, eraf vegen en dat is zonde. Dus echt alleen maar tekenen en kleuren op de krimpfolie met speciale stiften of permanent markers. Wij geven de voorkeur aan de speciale krimpfoliestiften van Collall. Want de kleuren blijven mooi. Op de matte zijde van de vellen kun je tekenen met zowel kleurpotloden als de speciale stiften. Dus deze krimpie dinkie is wellicht wat meer geschikt voor de jongere kinderen. Oké dat is het verhaal over de stiften en de verschillende soorten krimpie dinkie vellen. Maar als eerste maak je dus een mooie tekening.

Stap 2 Knippen

Dan knip je de tekening uit.

Stap 3 Gaatje maken

Als je bijvoorbeeld iets voor aan een sleutelhanger wil maken of iets voor aan een oorbelhaakje. Maak dan een gaatje met een perforator in de vel. Doe dit dus voordat de krimpie dinkie de oven in gaat.

Stap 4 Krimpen in de oven

Verwarm de oven voor op 170°. Leg de tekening op een bakvel. Blijf er altijd bij aangezien het krimpen vrij vlot gaat. Nu gaat de magie beginnen 🤩. De krimpie dinkie krult op en net op het moment dat je denkt “oh nee dat komt echt niet meer goed” gaat de vel plat liggen en neemt het de oorspronkelijke vorm weer aan. Haal het dan uit de oven en leg er even iets zwaars op.

Bij ThuisinThema kun je losse krimpfolie vellen kopen maar ze hebben ook kant en klare knutselpakketten in verschillende thema’s. Ook kun je bij hun terecht voor accessoires en de speciale krimpie dinkie stiften.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *