...

info@metcadeau.nl

Tijdschrift met cadeau

Welke verschillende soorten verf zijn er?

Welke verschillende soorten verf zijn er?

Verf is al duur genoeg dus een mooie korting is nooit weg. Houd daarom de verfprijzen in de gaten om zo flink op de aankoopprijs te besparen. Verf heb je nodig als je gaat verhuizen, als je gaat renoveren of als je simpelweg een oppervlak van een nieuwe lik verf wilt voorzien. Hierbij zijn er verschillende soorten verf voor diverse klussen. In deze blog zetten we een aantal opties voor je op een rij.

Muurverf

Muurverf is één van de meest gekochte soorten verf. Zoals de naam al aangeeft, gebruik je dit type verf op muren. Muurverf kan ook op plafonds aangebracht worden. Deze soort verf is ideaal als je muren wilt schilderen in je woonkamer, slaapkamer, eetkamer, keuken, hal, zolderkamer, werkkamer, kinderkamer of een ander vertrek. Er is muurverf voor binnen, maar ook voor buiten is geschikte muurverf te vinden. Handig voor bijvoorbeeld je gevels. Vaak kun je muurverf in allerlei kleuren laten mengen. Muurverf kopen kan eenvoudig online.

Trapverf

Een andere optie waar je voor kunt kiezen is trapverf. Wederom spreekt de functie van trapverf voor zich. Deze verf is speciaal ontwikkeld voor het schilderen van trappen. Trapverf is niet alleen geschikt voor het materiaal waarvan je trap gemaakt is, maar het bevat vaak ook antislip eigenschappen. Dit voorkomt dat je trap te glad wordt. Wil je jouw trap aanpakken, dan is dit het product waar je voor kiest.

Krijtverf

Wil je jouw muur eens een andere uitstraling geven dan standaard muurverf? Krijtverf is in dat geval een uitstekende keuze. Krijtverf geeft een ondergrond een unieke textuur en een krijtmatte uitstraling. De authentieke look kun je zelf bepalen met behulp van de kwast of roller die je gebruikt. De manier van aanbrengen bepaalt wat de textuur gaat worden. Hierdoor heb je zelf meer invloed op de uiteindelijke uitstraling. Naast muren zijn er ook krijtverf producten verkrijgbaar voor bijvoorbeeld meubels. Deze unieke verfsoort is een aanrader voor iedereen die het eens anders aan wil pakken.

Lakverf

Voor het verven van houten ondergronden maak je gebruik van een lakverf. Hiermee kun je onder meer deuren, kozijnen en vloeren van verf voorzien. Het heeft een decoratieve functie, want verf kan houten oppervlakken laten stralen als nooit tevoren. Maar een lak kan ook bescherming bieden aan een ondergrond. Lakverf kan binnen gebruikt worden, maar er zijn ook passende producten voor buiten te vinden. Lakverven voor buiten bieden bescherming tegen de omstandigheden buiten. Ze zijn vaak weerbestendig en beschermen tegen vuil. Sommige producten zijn geschikt voor 4-seizoenen onderhoud.

Grondverf, primer en voorstrijkmiddelen

Grondverven en primers gebruik je voordat je een muurverf of lakverf aanbrengt. Deze producten zijn bedoeld om de hechting van de verf aan het oppervlak te verbeteren. Dit zorgt voor een betere dekking van de verf. Op bepaalde oppervlakken kan het nodig zijn. Daarnaast kan het nodig zijn om, voordat je een muur gaat verven, een voorstrijkmiddel te gebruiken. Bepaalde muren hebben een zuigende werking of zijn poederig. In zulke gevallen zorgt een voorstrijkmiddel ervoor dat de verf niet opgezogen wordt, kan hechten en beter dekt. Natuurlijk houden we je op de hoogte als deze producten ergens met korting verkrijgbaar zijn. Houd daarom onze website goed in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *